Ce este pastura si de ce trebuie sa faca parte din alimentatie

Utilizate inca din cele mai vechi timpuri, produsele apicole sunt produse care ofera foarte multe beneficii din punct de vedere a sanatatii. Sunt produse 100% bio, care ofera doza de sanatate de care fiecare dintre noi are nevoie. Din pacate, traim intr-o societate in care produsele pe care le consumam sunt din ce in ce mai artificiale motiv pentru care si numarul de afectiuni medicale cu care ne confruntam este din ce in ce mai mare. Pentru a mai echilibra balanta este necesara consumarea unui numar cat mai mare de produse bio, produsele apicole fiind excelente din acest punct de vedere.

Pastura este considerat a fi produsul oamenilor sanatosi!

Pastura este unul dintre produsele apicole care nu trebuie sa lipseasca din stilul alimentar al unei persoane indiferent de stilul abordat de catre aceasta. Este considerat a fi produsul consumat de catre oamenii care doresc sa aiba o viata fara afectiuni medicale. Inainte de a afla care sunt principalele beneficii oferite de catre consumarea zilnica a pasturii trebuie explicat ce este acest produs pentru ca unele persoane confunda pastura cu polenul. Chiar daca exista o asemanare foarte mare intre aceste doua produse, exista si diferente motiv pentru care trebuie stiut foarte bine ce este pastura.

Pastura este un produs apicol care se obtine prin amestecul de miere de albine, polen si fermenti lactici. Acest amestec este introdus in faguri pentru a putea fermenta sub influenta temperaturii si umiditatii din stup. Procesul de fermentare transforma din punct de vedere biochimic amestecul, oferindu-i o serie de proprietati benefice asupra organismului uman. Trebuie mentionat faptul ca amestecul de polen, miere de albine si fermenti lactici trebuie lasat la fermentat pentru 3 luni de zile. Dupa aceasta perioada, pastura poate fi consumata, aceasta oferind urmatoarele beneficii:

  • Ofera doza de vitalitate si energie pentru a incepe ziua in forta dar si pentru a oferi organismului o rezistenta mult mai buna la efortul fizic sau intelectual.
  • Contribuie la reducerea colesterolului.
  • Protejeaza ficatul si contribuie decisiv la tratarea bolilor hepatice.
  • Contribuie decisiv la imbunatatirea tranzitului intestinal si la imbunatatirea sistemului imunitar.
  • Pentru ca pastura are un continut ridicat de minerale este recomandat persoanelor care au deficit de minerale.

Acestea sunt doar o parte dintre beneficiile oferite de catre consumul acestui produs apicol. Acesta poate fi consumat atat de catre adulti cat si de catre minori. Pentru a te putea bucura de toate beneficiile oferite de catre consumul pasturii trebuie sa stii faptul ca aceasta se consuma dimineata, dupa trezite, pe stomacul gol. O lingurita de pastura consumata in fiecare zi este mult mai eficienta decat un medicament.

Concluzii

Produsele apicole, in special pastura, trebuie introduse in consumul zilnic de produse pentru ca acestea ofera foarte multe beneficii sanatatii. Faptul ca stramosii nostri au fost mult mai sanatosi decat suntem noi se datoreaza printre altele si consumului de produse bio, pastura fiind unul dintre aceste produse. Asadar, bucura-te pentru o perioada cat mai lunga de timp de o sanatate de invidiat consumand pastura dar si alte produse apicole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *