Caracteristicile unui motostivuitor diesel (P)

      Niciun comentariu la Caracteristicile unui motostivuitor diesel (P)

Orice investitor cunoaste valoarea unui motostivuitor, mai ales daca domeniul in care actioneaza necesita efectuarea unor sarcini realtiv grele pentru muncitorii santierului sau fabricii. Un motostivuitor este capabil sa mute paleti si alte unelte grele dintr-o parte in alta, fara niciun efort major. Insa, atentie, cei care lucreaza cu motostivuitorul au nevoie de un permis special si un atestat de siguranta.

Caracteristicile unui motostivuitor diesel

Producatorii de motostivuitoare au dezvoltat si au integrat motoare termice, electrice sau hibride in angrenajul de ridicare pentru a putea raspunde cu exactitate diferitelor utilizari in diferite contexte. Cercetarea si dezvoltarea in domeniul motorizarii contribuie la o mai buna respectare a conditiilor de munca ale angajatilor (in special in medii cu mult zgomot). Inovatiile facute in domeniul motorizarii iau in considerare dimensiunile economiei de energie si ecologiei. Regulile care se aplica la utilizarea dispozitivelor de ridicare induc tipul de motorizare in functie de contextul de utilizare a stivuitoarelor tale. De exemplu, pentru uz interior, trebuie sa aveti stivuitoare echipate cu un motor electric care sa respecte nivelul de zgomot admis si calitatea aerului pe care il respira angajatii. 

Caracteristicile unui motostivuitor diesel sunt detaliate mai jos:

Acest motor, rezervat pentru utilizare in exterior datorita unui nivel relativ ridicat de poluare, are caracteristici de putere si robustete foarte interesante, de indata ce sarcinile de manipulare sunt foarte mari (de la 2 la 50 de tone in functie de model). Caracteristicile acestui motor corespund celor intalnite pe vehiculele comerciale de transport. Este un motor cu ardere interna, alimentat cu motorina si racit de un circuit de apa. Transmisia are loc prin convertorul de cuplu cu transmisie automata sau hidrostatica. Masina echipata cu acest tip de motor poate atinge viteze de deplasare cuprinse intre 25 si 40 km / h.

Avantajele acestui motor: puterea masinii, usurinta la realimentare, posibilitatea de a face calatorii pe drum.

Dezavantajele acestui motor: utilizare exclusiv in exterior, consum poluant, zgomotos, semnificativ. 

De asemenea, exista si motorizare electrica. Acest lucru inseamana ca motostivuitorul functioneaza cu baterii cu plumb. Acest motor il face aproape silentios si nepoluant. Este echipat cu o transmisie directa prin variator electric, iar viteza de deplasare a acestuia este de la 25 la 40 km / h. Sarcina de manipulare este mai mica decat pentru camioane cu motorizare termica, poate suporta o incarcatura de 2 pana la 3 tone.

Avantajele acestui motor: fara restrictii de mediu, usor de intretinut, economice, fara poluare fonica.

Dezavantajele acestui motor: obligatia de a instala statii de incarcare ventilate, autonomie relativ redusa, capacitate de trecere limitata. 

Toti cei care se regasesc in fata unor sarcini greu de efectuat cu motostivuitorul vor alege un motor diesel. Acest tip de motor chiar daca necesita mentenanta mai mare decat un motostivuitor electric, cel diesel are o putere de actionare mult mai mare, este mai rapid si poate functiona si in temperaturi extreme. 

Motostivuitorul este o masinarie de care multe industrii nu se mai pot lipsi in ziau de astazi, mai ales daca luam in calcul cererea mare de consumerism. Fie ca vorbim de o hala industriala sau o mica fabrica, cu siguranta un motostivuitor va fi mai mult decat de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *